Gradonačelnik s predsjednicima udruženja penzionera

24.12.2012. Predsjednici udruženja penzionera Republike Srpske i Federacije BiH s područja Brčko distrikta BiH razgovarali su danas u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem.

Image for news

Gradonačelnik je istakao da je na sastanku bilo riječi o subvencijama koje Vlada Brčko distrikta BiH izdvaja za ovu populaciju te njihovoj zdravstvenoj zaštiti.

"Znamo da materijalni status ove populacije nije na zavidnom nivou te da najmanje 10 % našeg stanovništva čine penzioneri. Vlada Brčko distrikta BiH je do sada imala nekoliko programa kojima je pokušala olakšati status penzionera, a danas smo se dogovorili da nastavimo i unaprijedimo dosadašnju praksu ", rekao je gradonačelnik Domić.

On je dodao da je razgovarano i o nerealizovanim sredstvima koja su odobrena za banjsko liječenje penzionera za 2012. godinu i istakao da će zahtijevati da proces realizacije odobrenih programa bude brži i efikasniji.

Predsjednici udruženja penzionera Ismet Bešić i Veljko Zlatović istakli su da se nadaju da će odobrena sredstva za banjsko liječenje u iznosu od 100.000 KM biti realizovana sljedeće godine. Oni su naveli da je do sada u okviru programa Vlade realizovana jednokratna novčana pomoć penzionerima i subvencije za električnu energiju kao i novčana pomoć kojom udruženja finansiraju  podjelu poklon paketa za oko 1.500 svojih članova.