Gradonačelnik razgovarao sa predstavnicima Stranke za BiH

3.10.2013. Gradonačelnikom Distrikta dr Anto Domić sastao se danas u Gradskoj vijećnici sa predsjednikom i potpredsjednikom Stranke za BiH Amerom Jerlagićem i Gradimirom Gojerom te Zijadom Nišićem predsjednikom Stranke za BiH u Brčko distriktu.

Image for news
Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo zbog ovog susreta ističući da je razgovarano  o načinima funkcionisanja Distrikta u smislu izvršne vlasti i svih aktera koji učestvuju i participiraju u izvršnoj vlasti kao i onih koji dolaze iz Stranke za BiH.
"Usaglasili smo se da postoji puno zajedništvo i jedinstvo po mnogo ključnih pitanja koje valja rješavati kako bi se oduprli ekonomskoj krizi koja je evidentna svugdje. Kroz puni angažman nastojimo preduzeti sve radnje kako bi se stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mjesta kroz realizaciju različitih investicija", rekao je gradonačelnik Domić.
On je dodao da je Skupštinska većina, koja čini ovu vlast, odlučna  da se u skladu sa Statutom i svim pozitivnim zakonskim propisima izbori za zakonitost u radu, a protiv svakog oblika negativnih pojava kojima je naše društvo opterećeno jer je od zajedničkog interesa da svi projekti budu odrađeni u skladu sa zakonom, na pošten način, korektno i sa punim efektom.
Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH, istakao je da je Brčko distrikt BiH jedna od najsvjetlijih tačaka u Bosni i Hercegovini, navodeći pri tome da je, usvajanjem budžeta za 2014. godinu od strane Vlade u statutom predviđenom roku, nova vlast pokazala da se uhvatila ukoštac sa svim aktuelnim problemima.
"Spremni smo  za saradnju u realizaciji svih projekata koji će biti podržani od SBiH i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti, ukoliko su u funkciji građana", dodao je Jerlagić.
2013-10-03-Stranka_za_BiH_kod_gradonacelnika-Press
Zijad Nišić, predsjednik Stranke za BiH u Brčko distriktu BiH, kazao je da je tokom sastanka izvršena evaluacija rada aktualne vlasti u kojoj participiraju i članovi Stranke za BiH.
"Brčko distrikt BiH ima sve protekcije međunarodne zajednice stoga je na sigurnom putu da ostvari epitet regije europske klase", istakao je Nišić naglašavajući da će postojeća vlast unaprijediti kvalitet života građana Distrikta.
"Stranka za BiH kao svoju konstantu ima očuvanje, integraciju i restauraciju Bosne i Hercegovine", zaključio je Nišić.
Gradimir Gojer je u svom obraćanju novinarima podsjetio kako se još na početku osnivanja Distrikta govorilo da bi Brčko Distrikt  trebao biti embrion države BiH.
"Ova vlast je apsolutno na tom putu", rekao je Gojer, potpredsjednik  Stranke za BiH.