Gradonačelnik razgovarao s predstavnicima OSCE-a u Brčkom

8.10.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sastao se danas u Gradskoj vijećnici sa šefom Ureda OSCE-a u Brčkom Ianom Bancroftom i saradnicima te je razgovarano o važnim pitanjima koja se tiču oblasti obrazovanja kao prioriteta od posebnog značaja.

Image for news

Aktivnosti Misije OSCE-a bazirane su na konstantnom praćenju i monitoringu u smislu reforme u sistemu obrazovanja, ali i izrade plana za jačanje društvene kohezije i aktivnosti na prevenciji krivičnih djela učinjenih iz mržnje.

Na ovom sastanku iskazan je interes predstavnika Misije OSCE-a za rješavanje puno važnih pitanja s naglaskom na postizanju kvaliteta i održivosti obrazovnog sistema u cijelosti. Isto tako, razgovarano je oko uspostavljanja konzistentnosti procedura kod donošenja važnih stavki kao što su zakonodavne aktivnosti, kurikulum, iznalaženje načina za standardizaciju ocjenjivanja i ostvarivanje implikacija za dostizanje pedagoških standarda.

Gradonačelnik Domić je ovom prilikom iskazao potrebu za organizovanjem zajedničkog sastanka u sljedećoj sedmici na kojem će o navedenoj problematici razgovarati sa resornim šefom odjeljenja, zamjenikom gradonačelnika, glavnim koordinatorom, predstavnicima Pedagoške institucije i Ureda OSCE-a iz Brčko distrikta BiH.