Gradonačelnik razgovarao s novim šefom OSCE-a iz Brčkog

8.2.2013. Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, primio je danas u Gradskoj vijećnici novog šefa OSCE-a iz Brčkog Iana Bancrofta te su razgovarali o budućim aktivnostima i saradnji OSCE-a i Vlade Distrikta.

Image for news

U prethodnom periodu Distrikt je učestvovao u mnogim projektima koje je organizovao OSCE iz Brčkog. To se posebno odnosi na oblasti obrazovanja, javne uprave, zatim pomoći socijalnim grupama itd.

"U okviru planiranih aktivnosti želimo intenzivirati saradnju s Vladom i Skupštinom Brčko distrikta BiH. Ono što je nama važno jeste da radimo u partnerstvu s Vladinim institucijama. Imamo namjeru naše aktivnosti prilagoditi prioritetima koje su identifikovale same vlasti Distrikta, kako bi te aktivnosti na kraju bile na usluzi samih građana Brčkog", dodao je Bancroft.

Gradonačelnik Domić je istakao da je zatražio mišljenje od šefa OSCE-a u davanju ideje o tome na koji način se žustrije uhvatiti u borbu protiv  kriminala i korupcije.

"Dotaknuli smo se teme o metodologiji i proceduri donošenja politika za rješavanje važnih pitanja u Brčkom. To se naročito odnosi na politike u socijalnoj sferi. Također, razgovarali smo o još jednoj izuzetno važnoj oblasti, a to je strategija za ravnopravnost spolova", zaključio je gradonačelnik Domić.