Gradonačelnik prisustvovao obilježavanju Dana škole JU Gimnazije ,,Vaso Pelagić"

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je u Domu kulture u Brčkom prisustvovao obilježavanju Dana škole JU Gimnazije ,,Vaso Pelagić“.

Image for news

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati ovakvom događaju i svjedočiti talentima i postignućima učenika.

„Dan škole je poseban trenutak koji nas podsjeća na važnost obrazovanja i ulogu koju škola ima u oblikovanju budućnosti naše zajednice. Čast mi je prisustvovati ovom događaju i vidjeti sjajne rezultate koje postižu učenici i njihovi mentori. Naša Gimnazija „Vaso Pelagić” kontinuirano doprinosi kvaliteti obrazovanja u našem Distriktu, a ja se radujem budućim uspjesima i dostignućima naših mladih talenata“, kazao je gradonačelnik.

Pomoćnica direktora JU Gimnazije „Vaso Pelagić“ Edina Osmić-Šadić srdačno je pozdravila goste i istakla važnost organizovanja ovakvih događaja.

„Gosti su imali priliku da poslušaju i vide ono što su naši nastavnici skupa s učenicima spremali tokom godine kroz brojne aktivnosti i to je prilika da se prezentuje rad učenika i nastavnika. Dan škole je ujedno prilika da obilježimo i Dan planete zemlje – 22. april”, navela je Osmić-Šadić.