Gradonačelnik priredio novogodišnji prijem za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života u Brčko distriktu BiH

28.12.2010. - Gradonačelnik Brčko distrikta Dragan Pajić priredio je u Hotelu „Jelena“ prijem povodom okončanja još jedne poslovne godine za predstavnike svih nivoa vlasti, nezavisnih intitucija Brčko distrikta, kao i za predstavnike vjerskih i nevladinih  organizacija.

On je u obraćanju prisutnima sumirao ovu godinu, uz napomenu da iz svega što je bilo dobro treba izvući pouku, ali da se ono što nije dobro, ne treba prećutati.

Image for news

„I takve stvari treba istaći i iz njih povući određene pouke, kako se u narednom periodu ne bi ponavljale“, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da će građani kroz javne rasprave imati priliku da vide šta je sve ugrađeno u budžet za narednu fiskalnu godinu.

Prema njegovim riječima, treba jasno i bez okolišanja reći gdje za narednu godinu neće biti davan novac.

„Već sada mogu vam reći, da tamo gdje se sredstva nepravilno koriste ili se zloupotrebljavaju, ne treba očekivati da ćemo ga davati. S druge strane ni jedna socijalna potreba u Distriktu neće biti uskraćena, ali oni koji obilato koriste ono gdje nije moguće kontrolisati odliv novca, takvi će zaista biti uskraćeni. Takvi će takođe biti otkriveni i sankcionisani“, upozorio je gradonačelnik Pajić.

On je naveo podatak, da je samo u provjerama oko 300 korisnika dječjeg dodatka  pronađeno njih 160 koji uopšte ne žive na prostoru Distrikta, a da su budžetske implikacije u tom smislu 323.000 maraka.

Gradonačelnik je ponovio da će mnoge nevladine organizacije, takođe ostati uskraćene za sredstva u narednoj godini.

„Treba li bolji podatak od ovog da u distriktu imamo pet planinarskih društava, 13 lovačkih društava ili četiri boračke organizacije“, istakao je Pajić.