Gradonačelnik Nišić primio učesnike Festivala „Dječija mašta može svašta“

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić primio je učesnike Festivala „Dječija mašta može svašta“.

Image for news

Ova manifestacija organizovana je po 20. put u okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Prijemu su prisustvovali direktor Dječijeg kulturnog centra Bijeljina Blagiša Nikolić, umjetnički direktor Jovan Adamov, muzički producent Vlado Leš, voditelj festivala Branimir Rosić i 27 učesnika festivala iz osnovnih škola sa područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Nišić poželio je mnogo sreće na takmičenju uručivši prigodne poklone svim učesnicima festivala. Istakao je da ova manifestacija potiče multietničnost, empatiju, solidarnost i poštovanje drugih i drugačijih.

„Mi od njih možemo mnogo naučiti i nadamo se da će njihova mašta biti dio njihove budućnosti, ali i budućnosti Brčko distrikta BiH, Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope“, istakao je gradonačelnik.

Direkor Dječijeg kulturnog centra Bijeljina Blagiša Nikolić je naveo da je na ovoj manifestaciji do sada nastupilo oko 400 izvođača.

„Danas su to poznati pjevači u oblasti narodne i operske muzike. I u budućnosti ćemo se truditi da ovaj festival organizujemo uz uvažavanje multietničnosti i svega onoga što krasi djecu. Moram naglasiti da smo ove godine prvi put uključili i djecu iz specijalnog odjeljenja“, kazao je Nikolić.

Umjetnički direktor Jovan Adamov kazao je da ova manifestacija specifična jer promoviše sve vrste umjetničkih sposobnosti. Naglasio je i da posebno talentovani učesnici nakon ove manifestacije imaju priliku učestovati na raznim festivalima u regionu.

„Radujem se večerašnjem takmičenju i neka najbolji pjevač pobijedi“, kazao je učesnik festivala, desetogodišnji David Ivković iz JU Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH.