Gradonačelnik primio predstavnike logoraša

22.10.2013. Predsjednika Saveza logoraša BiH Jasmina Meškovića i predsjednika Udruženja logoraša iz Brčkog Fadila Redžića primio je danas u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. Ovom sastanku prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Brčkog Esed Kadrić i potpredsjednik Skupštine Distrikta Adem Ribić.

Image for news

 

Predstavnici logoraša informisali su gradonačelnika o tome da su povukli zahtjev u vezi s najavljenim organizovanjem protesta zbog održavanja Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2013“ u prostorijama brčanske Luke.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je istaknuo kako za lokaciju održavanja ovoga sajma zasad nema druge alternative, ali da se traži dugoročno strateško rješenje u vezi s tim pitanjem. On se dotakao i pokretanja inicijative za izgradnju spomenika civilnim žrtvama rata u Brčko distriktu BiH u budućem periodu.

Mešanović je još naveo da im je namjera da urede spomen-sobu u jednom dijelu hale u Luci, te je ukazao i na drugi važan projekat pokrenut od strane Saveza logoraša BiH, a koji se tiče projekta snimanja dokumentarnog filmskog zapisa iz ratnog perioda sa ovih prostora.