Gradonačelnik primio članove Kluba borilačkih vještina "Brčko" i "Lokomotiva"

27.9.2013. Za članove dva kluba borilačkih vještina, "Brčko" i "Lokomotiva", iz Brčkog danas je u Gradskoj vijećnici upriličen prijem kod gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Ante Domića povodom osvojenih priznanja na proteklom svjetskom prvenstvu koje je bilo organizovano u Austriji početkom septembra mjeseca.
Naime, ovo svjetsko prvenstvo nisu olimpijske discipline, ali je pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Image for news

2013-09-27-Klub_borilackih_vjestina-3

"Danas sam prijatno iznenađen sa koliko su žara, energije i želje ova djeca pristupila treniranju i razvijanju svoje tjelesne i psihičke sposobnosti, a postigli su izvrsne rezultate na ovom sportskom takmičenju", kazao je ovom prilikom gradonačelnik Domić.

On je naglasio da je to podsticaj za klub, ali i dokaz svima nama da u sport i treba i dalje ulagati, razvijati ga i omogućavati djeci, od najmlađeg uzrasta, da krenu u te vode s ciljem  promovisanja svih vrijednosti ljudskog življenja, a i našeg okruženja.

Boško Vidović, predsjednik Kluba borilačkih vještina "Brčko" i predsjednik Akademije borilačkih vještina BiH rekao je da je na ovim svjetskim igrama reprezentacija iz BiH osvojila ukupno 32 medalje.

"Od toga 20 medalja (11 zlatnih, 6 srebrenih i 3 bronzane) pripalo je učesnicima iz Brčkog", dodao je Vidović.

Vidović je na kraju zahvalio gradonačelniku na prijemu i iskazanoj podršci u budućem radu kada su u pitanju njihovi planovi vezani za sport uopće, kao i učešće u raznim manifestacijama.

Ovom sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić i šef  Pododjeljenja za turizam, kulturu i sport u Vladi Jakov Amidžić.