Gradonačelnik posjetio Udruženje žena „Bošnjakinja“ iz Brčkog

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić posjetio je danas Udruženje žena „Bošnjakinja“ iz Brčkog i prisustvovao jednoj od mnogobrojnih radionica koje su organizovane s ciljem očuvanja tradicionalnih vrijednosti.

Image for news

Tokom posjete pohvalio je rad udruženja i naglasio da će Vlada nastaviti s pružanjem podrške ovakvim i sličnim udruženjima.

„Ponosni smo na angažman i doprinos koje Udruženje žena „Bošnjakinja“ pruža našoj zajednici. Njihov rad u očuvanju tradicionalnih vrijednosti i promociji ženskog preduzetništva izuzetno je važan za naš Distrikt. Nastavit ćemo pružati podršku i sarađivati s udruženjem kako bi se osigurali bolji uslovi za rad i daljnji razvoj“, kazao je gradonačelnik Nišić.

Predsjednica Udruženja žena „Bošnjakinja“ Munevera Kaloper zahvalila se gradaonačelniku na posjeti i upoznala ga o dosadašnjim i planiranim aktivnostima, trenutnoj radionici tkanja, pletenja i šivenja kao i novom prostoru u kojem je smješteno udruženje.

„Smatramo da je važno očuvati naše naslijeđe i istovremeno se prilagoditi savremenim izazovima. Kroz naše radionice, ali i kroz različite edukativne programe, težimo osnažiti žene i pružiti im mogućnosti za lični i profesionalni razvoj. Trenutno smo u novom prostoru gdje je potrebno uraditi neke sanacije kako bi unaprijedili uslove za naše aktivnosti i nadamo se da ćemo uspjeti to riješiti. Hvala Vladi na dosadašnjoj podršci i nadamo se nastavku uspješne saradnje u budućnosti“, kazala je Kaloper.

Predstavnici udruženja su u sklopu radionice i završnog dijela posjete uručili zahvalnice svima koji su dosad pružili podršku Udruženju žena „Bošnjakinja“.