Gradonačelnik podijelio paketiće mališanima s posebnim potrebama

21.12.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić obradovao je danas novogodišnjim paketićima mališane s posebnim potrebama koji borave u Centru za mentalno zdravlje u Brčkom.

Image for news

2012-12-21-Gradonacelnik_podijelio-paketice-1

Šefica Centra Zlata Paprić istakla je da je podijeljeno 40 paketića koji, osim igračaka i slatkiša, sadrže i didaktičku opremu posebno važnu za rad djece s posebnim potrebama.

Gradonačelnik dr. Anto Domić istakao je da su novogodišnji paketići mali znak pažnje brčanske Vlade mališanima koji zaslužuju posebnu brigu cijele zajednice.

2012-12-21-Gradonacelnik_podijelio-paketice-2

"Ova populacija zaslužuje mnogo više pažnje i osmišljavanje novih sadržaja i pristupa kako bi se mališani mogli osposobiti za samostalno funkcionisanje. Moramo strukturno djelovati kako bismo shvatili zašto nam se djeca rađaju s posebnim potrebama i gdje možemo pomoći da nam populacija bude što zdravija", istakao je gradonačelnik Domić i pohvalio rad Centra za mentalno zdravlje i doktoricu Paprić koja je do sada, uz pomoć stručnog osoblja, realizovala mnogo značajnih projekata.