Gradonačelnik Pajić primio promotore „Zlatne turističke ruže 2010“

25.9.2010. - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić primio je promotore manifestacije „Zlatna turistička ruža 2010“ u gradskoj Vijećnici. On je pozdravio prisutne rekavši da je turizam najpropulzivnija i najperspektivnija oblast koja ne poznaje granice. Gradonačelnik Pajić je izrazio zadovoljstvo što se takva grana privrede promoviše i u Brčkom i što je petoj Zlatnoj turističkoj ruži domaćin ovaj grad.

Image for news

Ministar turizma i okoliša u Vladi Federacije BiH Nevenko Herceg je istakao da sektor turizma ima sinergiju aktivnosti javnog djelovanja i medija. On je konstatovao da je ova manifestacija kruna  cjelogodišnjeg rada u oblasti turizma i da je zadovoljan postignutim rezultatima. Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković je istakao turističke potencijale Brčko distrikta i naglasio da je riječ o sredini koja ima prirodne i smještajne preduslove da postane zapažena turistička destinacija kao dio dva regiona.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici javnih entitetskih emitera – direktor RTRS-a Dragan Davidović i bivši direktor FTV-a Jasmin Duraković, koji su započeli projekat „Turizam plus“. Pored njih u gradskoj vijećnici su bili i članovi Glavnog žirija „Zlatne turističke ruže 2010“, kao i mis BiH za ovu godinu Snježana Prorok.