Gradonačelnik Pajić primio bračni par Glišić

7.9.2010. - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić primio je bračni par Glišić, koji su bili započeli štrajk glađu zbog teške socijalne situacije u kojoj se nalaze. Radenka i Drago Glišić raseljena su lica i podstanari bez stalnih primanja, a posao prodaje naočara na štandu u Ulici Bosne srebrne zabranila im je Tržišna inspekcija jer nisu posjedovali propisane dozvole.


Image for news

Gradonačelnik Pajić im je odobrio jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 200 KM i obećao da će provjeriti uslove za njihovo eventualno trajno zbrinjavanje putem dodjeljivanja socijalne pomoći ili sredstava za tuđu njegu i pomoć. On je, takođe, rekao da će se založiti za neko adekvatno zaposlenje gospođi Glišić u narednom periodu, kao i ispitati mogućnosti za penzionisanje g. Glišića, koji ima dijagnozu posttraumatskog sindroma i predao je dokumente Fondu penzionog osiguranja Republike Srpske.

Bračni par Glišić je izrazio zadovoljstvo razgovorom s gradonačelnikom Pajićem i ponuđenim rješenjima te okončao štrajk glađu.