Gradonačelnik Pajić na sjednici udruženja „Bubreg“

16.5.2010. godine. Predstavnici Udruženja bubrežnih bolesnika „Bubreg“ na svojoj godišnjoj sjednici istakli su težak položaj ovih bolesnika koji se rješava posljednjih pet godina i koji još uvijek nije adekvatno riješen. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dragan Pajić je, obraćajući se prisutnima, istakao da nije bilo političke volje da se ranije riješi ovo važno pitanje, pa je Vlada ušla u proces donošenja zakona koji je omogućio podnošenje kandidature za izgradnju dijaliznog centra u Brčkom.

On je izrazio očekivanje da bi u junu moglo doći do donošenja odluke o početku radova na ovom projektu. „Ukoliko bude opstrukcija izgradnje dijaliznog centra na brčanskoj političkoj sceni“, rekao je gradonačelnik Pajić, „obavijestiću vas pa ćemo zajedno tražiti neko prihvatljivo rješenje.“ On je naglasio i da se mora zakonski postaviti model sufinansiranja određenih operacija i tretmana koje budžet Brčko distrikta može ekonomski podnijeti.

Što se tiče prostora za rad Udruženja „Bubreg“ gradonačelnik je rekao da ima puno udruženja građana koji traže od Vlade prostorije i da je nemoguće svima udovoljiti, ali da će iznalaženjem nekog većeg prostora biti riješeno pitanje smještaja više udruženja.