Gradonačelnik otvorio Međunarodni turnir u plesu „Brčko Gala Night 2024”

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić sinoć je u sportskoj sali Tehničke škole u Brčkom otvorio Međunarodni turnir u plesu „Brčko Gala Night 2024” u organizaciji Sportsko-plesnog kluba „Mambo” iz Brčkog koji je okupio takmičare iz različitih dijelova svijeta.

Image for news

Na svečanom otvaranju gradonačelnik je istaknuo važnost ovog događaja za kulturni život grada te podržao napore organizatora u promociji plesa i umjetnosti među mladima.

„Ovaj međunarodni turnir u plesu nije samo sportsko takmičenje, već i prilika da mladi talentovani plesači pokažu svoje vještine i umijeće. Drago mi je vidjeti kako se naš grad okuplja kako bi podržao ovu manifestaciju koja promoviše kulturu i umjetnost“, izjavio je gradonačelnik Nišić.

U kategoriji „Gala Night Open“ Međunarodnog turnira za sportsko-plesne parove pobjedu je odnio sportsko plesni par iz Gruzije Massimiliano Monda i Andreana Comodeca. Drugo mjesto su osvojili Vladimir Gubica i Dolores Pijetlovic iz Srbije, a treće Zećir Kasumić i Džana Mehmedović iz BiH.

U Državnom prvenstvu BiH u latinoameričkim plesovima u dvije glavne i najjače kategorije članovi „Mamba” su postali novi državni prvaci BiH. U kategoriji seniorskih plesnih parova novi-stari državni prvaci su Lovro Peraković i Adrijana Glovačka, dok su u kategoriji starih omladinaca titulu ponijeli plesni par Jan Hanić i Lucija Eljuga.

Organizatori iz Plesnog kluba „Mambo“ istakli su zadovoljstvo što su uspjeli organizovati i ove godine ovaj međunarodni događaj te su se zahvalili svim učesnicima i vlastima Brčko distrikta BiH na podršci.

„Ovo je bio osmi događaj po redu i oborio je sve rekorde i po broju učesnika i po broju država, i to sa skoro 500 učesnika iz 25 sportsko-plesnih klubova iz šest država”, kazao je Dušan Radić, predsjednik Sportsko-plesnog kluba „Mambo“.

Međunarodni turnir u plesu organizovan je u sklopu obilježavanja 24. godišnjice Brčko distrikta BiH.