Gradonačelnik organizovao prijeme za udruženja žena i kulturno-umjetnička društva


7.12.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić organizovao je danas prijeme u Gradskoj vijećnici za predsjednice Udruženja žena Bošnjakinja, Hrvatskog udruženja žena „Mame“, Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima“ i Udruženja „Okrugli sto“, kao i za predstavnike tri nacionalna brčanska kulturno-umjetnička društva „Prosvjeta“, „Napredak“ i „Preporod“.


Image for news
Predstavnice udruženja žena gradonačelniku su iznijele probleme sa kojima se suočavaju od kojih su kao najznačajnije istakle nedostatak prostora za rad, neadekvatanu zdravstvenu zaštitu i edukaciju žena iz ove oblasti, kao i nedovoljno uključivanje žena u cjelokupni društveni sistem.
Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Branislav Ribar je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa gradonačelnikom, zahvalio u ime sva tri nacionalna kulturno-umjetnička društva na prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja gradonačelnika za rad kulturnih udruženja.

2012-12-07-Prijem_za_KUD-ove

„Lijepo je što je početak mandata gradonačelnika obilježen prijemima ljudi iz različitih oblasti, pa i kulture i što je prvi čovjek Distrikta izrazio interesovanje za saradnju sa svim građanima“, kazao je Ribar.
Gradonačelnik Anto Domić istakao je da će Vlada Distrikta intenzivno sarađivati sa spomenutim udruženjima i dodao da su njegovi gosti na današnjim prijemima iznijeli mnogo konstruktivnih ideja i sugestija za daljnji razvoj Brčkog.
„Kabinet gradonačelnika, kao i cijela Vlada će biti otvoreni za sva udruženja i nastojat ćemo da sistemski rješavamo sve konkretne probleme sa kojima se budemo suočavali“, zaključio je Domić.