Gradonačelnik održao sastanak sa novinarima

30.11.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić održao je danas sastanak sa novinarima lokalnih medijskih kuća i dopisnicima entitetskih i državnih medija na kojem je dogovoren način saradnje medija i gradske administracije u budućem periodu.

Image for news

U razgovoru s predstavnicima "sedme sile" gradonačelnik Domić je istakao da je cilj sastanka što veća transparentnost rada Vlade kao i objektivno praćenje njenih aktivnosti od strane novinara.

Novinari su poželjeli gradonačelniku uspješan rad u predstojećem mandatu i izrazili nadu da će u budućnosti imati partnerski odnos te podržali ideju današnjeg okupljana. Oni su dodali da je ovo prvi put da ih gradonačelnik Brčko distrikta BiH pozove na sastanak ovim povodom i na ovakav način te izrazili uvjerenje da će međusobna saradnja biti korektna.

Na sastanku je zaključeno da će ubuduće sjednice Vlade biti otvorene za medije s ciljem što veće transparentnosti, da će biti riješena tehnička pitanja koja su novinari naveli kao poteškoće pri obavljanju njihovih dužnosti te da će slični sastanci biti organizovani svaka dva mjeseca, a po potrebi i češće.