Gradonačelnik na regionalnom druženju planinara PD „Platani”

Nakon druženja s planinarima u Bijeloj, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je podržao i regionalno druženje planinara u Gredicama koje je organizovalo Planinarsko društvo „Platani” Brčko.

Image for news

Druženje je okupilo veliki broj ljubitelja prirode iz Srebrenika, Tuzle, Orašja, Zvornika, Županje, Aranđelovca i Smederevske Palanke, pružajući im priliku za razmjenu iskustava i uživanje u prirodi.

„Nakon druženja s planinarima u Bijeloj ponosan sam što danas prisustvujem i ovom divnom događaju jer i ovim događajem se potvrđuje da je planinarenje izvanredna aktivnost koja spaja ljude iz različitih mjesta, različitih kultura, ali ujedno i osnažuje njihovu povezanost s prirodom“, kazao je gradonačelnik.

Predstavnici Planinarskog društva „Platani“ Brčko također su istakli svoje zadovoljstvo što su mogli organizovati ovaj događaj i nastaviti s tradicijom okupljanja ljubitelja prirode i planinarenja. Naglasili su kako su organizacijom ovog događaja željeli potaknuti međusobno druženje i razmjenu iskustava među planinarima te podići svijest o važnosti očuvanja prirode za buduće generacije.

Regionalno druženje organizovano je u sklopu 24. godišnjice Brčko distrikta BiH.