Gradonačelnik Nišić na druženju s predstavnicima Udruženja građana „Vjera i nada“

4.12.2023. Predstavnici novoosnovanog Udruženja građana „Vjera i nada“ koje okuplja osobe oboljele od mišićne distrofije, atrofije i srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, kao i drugih rijetkih bolesti održali su konferenciju na kojoj su predstavili ciljeve i planove za naredni period.

Image for news

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom predsjednica udruženja Nataša Damjanović istakla je da je na području Brčko distrikta BiH malo objekata koji su prilagođeni osobama u invalidskim kolicima te da je nedovoljno prilaznih rampi na pješačkim prelazima u centru grada. Kada je u pitanju zapošljavanje osoba s invaliditetom Damjanović je dodala da im je neophodno osigurati rad od kuće kao i skraćeno radno vrijeme.

„Nadamo se da će saradnja sa zajednicom u kojoj živimo iz godine u godinu biti bolja. Do sada smo uspjeli da zajednički pokrenemo neke stvari, ali na tome treba raditi još bolje i u kontinuitetu“, istakla je Damjanović.

Nakon održane konferencije, članovima udruženja se pridružio gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić koji je pružio podršku ovom udruženju istakavši da će Vlada Distrikta biti na raspolaganju kada je u pitanju rješavanje ovog pitanja.