Gradonačelnik Nišić i šef Inspektorata obišli lokalitete nelegalnih deponija smeća: Akcija čišćenja u toku, apeluje se na građane da se pridržavaju propisa

4.3.2024. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić i šef Inspektorata Brčko distrikta BiH Adnan Drapić u petak su obišli nelegalnu deponiju smeća u naselju Prutače i još nekoliko nelegalnih deponija smeća na području Brčko distrikta BiH.

Image for news

O problemu nelegalnog odlaganja smeća obavijestili su JP „Komunalno Brčko“ i JP „Putevi Brčko“ te su odmah preduzete intenzivne aktivnosti čišćenja nekoliko lokaliteta, a aktivnost je nastavljena i danas.

Apeluje se na građane da se pridržavaju propisa odlaganja smeća jer „divlje“ deponije ugrožavaju zdravlje građana zbog otpada koji je visokog toksičnog i infektivnog potencijala.

Šef Inspektorata Brčko distrikta BiH Adnan Drapić kazao je da će nastojati da se sankcije za nesavjesne građane pooštre i da će lokaliteti gdje postoje nelegalne deponije smeća biti intenzivno nadzirani od strane Inspektorata Brčko distrikta BiH.

Direktor JP „Komunalno Brčko“ Kemal Atić kazao je da će, koliko bude mogućnosti, povećati broj kontejnera za smeće u naseljima gdje je produkcija otpada materijala velika.