Gradonačelnik i predsjednik Skupštine posjetili Petu osnovnu školu u Brčkom


20.10.2011. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić i predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić obišli su prostorije Pete osnovne škole u Brčkom povodom problema u vezi s grijanjem u ovoj obrazovnoj ustanovi, gdje su se sa direktoricom Šejlom Lejlić na licu mjesta uvjerili u stvarno stanje u kojem funkcioniše ova obrazovna ustanova.

Image for news
Gradonačelnik Gavrić je ovom prilikom izrazio zabrinutost zbog trenutnog nedostatka grijanja i istakao da je reagovao na najbrži način pokrenuvši niz inicijativa za iznalaženje rješenja ovog problema.
- Ja ću već sutra sa svim relevantnim faktorima održati sastanak kako bismo na najbrži način došli do rješenja ovog problema, da bi što prije bili stvoreni uslovi da osnovci u ovoj školi mogu normalno pohađati časove, istakao je dr. Gavrić.
2011-10-20-Posjeta_5OS-2
Gradonačelnik Gavrić je dodao da će biti sagledane sve zakonske mogućnosti da se prevaziđe trenutno stanje. On je istakao da je problem u vezi s peći za grijanje u Petoj osnovnoj školi u Brčkom nastao još u martu ove godine, a neadekvatno planiranje u Odjeljenju za obrazovanje dovelo je do sadašnjeg stanja.
Problem nedostatka grijanja u Petoj osnovnoj školi prepoznali su i predstavnici zakonodavne vlasti u Brčko Distriktu BiH. Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić rekao je da je potrebno iskoristiti sve zakonske mogućnosti u resornim odjeljenjima Vlade Distrikta kako bi se odmah izvršila nabavka peći koja nedostaje u Petoj osnovnoj školi. On je naglasio i da je neophodno planiranje značajnih sredstava u budžetu Brčko Distrikta BiH za narednu godinu s ciljem poboljšanja uslova rada u svim školama u Brčko Distriktu BiH.

2011-10-20-Posjeta_5OS-1