Gradonačelnik i predsjednik Skupštine posjetili Mjesnu zajednicu Dubravice

11.10.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predsjednik Skupštine Distrikta Đorđa Kojić posjetili su danas Mjesnu zajednicu Gornje i Donje Dubravice gdje su u toku započeti radovi na izgradnji vodovodne mreže i pristupnog puta seoskom groblju.

Image for news

2013-10-11-Gradonacelnik_u_dubravicama-radovi-1a

2013-10-11-Gradonacelnik_u_dubravicama-radovi-2

"Jedan od ključnih prioriteta brčanske administracije je da svako domaćinstvo bude osigurano vodom za piće. Stoga smo danas obišli ovo područje gdje su u toku započeti radovi na trasi ove mjesne zajednice", kazao je gradonačelnik Domić.

On je pojasnio da se taj transportni cjevovod nadovezuje iz Boderišta prema Dubravicama, dok je voda sa izvorišta iz Štrepaca.

Gradonačelnik je još dodao da se radi o visokom kvalitetu vode, ali i potrebi mještana koji su u ljetnim mjesecima imali velike probleme te se morali snalaziti i kupovati vodu.

2013-10-11-Gradonacelnik_u_dubravicama-radovi-3

2013-10-11-Gradonacelnik_u_dubravicama-radovi-5

"Izvjesno vrijeme potrošeno je na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Od kraja augusta uspjeli smo uvesti izvođača radova te ostaje još da se uradi sekundarna vodovodna mreža oko koje se trenutno rješavaju završne parcele imovinsko-pravnih odnosa što će stvoriti pretpostavke da se raspiše konkurs i da se na kraju voda dovede do svake kuće", naglasio je gradonačelnik, ističući da je za ovaj projekat izdvojeno oko pola miliona konvertibilnih maraka.

Đorđa Kojić je podsjetio da se još u nekim mjesnim zajednicama, naprimjer Vučilovac i Stanovi, rade projekti vodosnabdijevanja kao jednog od prioriteta ove vlasti.

Predsjednik Mjesne zajednice Dubravice Željko Kešinović iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je nakon dužeg vremenskog perioda voda konačno stigla u njihova domaćinstva te se nada da će do sljedeće godine biti riješeno i pitanje sekundarne vodovodne mreže.