Gradonačelnik Gavrić upriličio prijem za članove Kajak-kanu kluba "Haris Suljić" iz Brčkog

5.10.2011. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr Miroslav Gavrić primio je danas u gradskoj Vijećnici članove brčanskog Kajak-kanu kluba "Haris Suljić", koji su nedavno na desetom jubilarnom državnom prvenstvu na mirnim vodama, koje je održano u Brčkom, osvojili prvo mjesto.

Image for news
Ovo je osma po redu titula ekipnog državnog prvaka Kajak-kanu kluba "Haris Suljić" a odlični rezultati svih članova od pionira do juniora afirmišu Distrikt u najboljem svjetlu, istakao je dr Gavrić. On je dodao da je potrebno podržati ovaj klub kako bi njegovi članovi bili uspješni i na evropskim takmičenjima i naglasio da je razvoj sporta veoma bitan u svakoj lokalnoj zajednici.
2011-10-05-Posjeta_kajakasa
Članovi Kajak-kanu kluba "Haris Suljić" su u razgovoru sa gradonačelnikom predstavili probleme sa kojima se susreću a koji se tiču opreme i uslova u kojima se odvijaju treninzi. Mladi Jasmin Klebić već sedam godina vesla kanu za brčanski klub i vlasnik je mnogobrojnih medalja. On je naglasio da bi uz bolje pripreme za prvenstva ostvario još značajnije rezultate. U klubu "Haris Suljić" vesla i nekoliko djevojaka a jedna od njih je Lejla Suljić. Ona je zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da će i u narednim godinama vrijedno raditi jer smatra da je klub čiji je član jedan od najuspješnijih u Distriktu.
Predsjednik Kajak-kanu kluba "Haris Suljić" Mirko Pančić uručio je gradonačelniku Gavriću nakon prijema jednu od medalja koju su kajakaši i kanuisti osvojili prije nekoliko dana u Brčkom.

2011-10-05-Posjeta_kajakasa2