Gradonačelnik Domić s direktorima brčanskih javnih preduzeća

10.12.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sastao se u Gradskoj vijećnici s direktorima brčanskih javnih preduzeća i ustanova s kojima je razgovarao o problemima u njihovom funkcionisanju kao i načinima za bolju međusobnu komunikaciju.

Image for news

Sastanku su prisustvovali direktorica Fonda zdravstvenog osiguranja Aleksandra Tučić, direktor Luke Brčko Distrikta BiH Mustafa Nuković, direktor Radija Brčko Marko Draganić i pomoćnik direktora Javnog preduzeća Komunalno Brčko Majazudin Vehabović.

"Usaglasili smo se da organizujemo jednomjesečne sastanke na kojima ćemo analizirati aktuelne probleme ukoliko ih bude s ciljem unapređenja sistema javnih službi u Brčkom", istakao je gradonačelnik Domić.

On je naveo da je u prošlosti bilo mnogo problema u smislu različitih tumačenja zakonskih rješenja te preplitanja nadležnosti između Vlade i javnih preduzeća.

"Želimo nastupati partnerski jer i javna preduzeća imaju svoja ovlaštenja, a uloga Vlade je da nudi nova zakonska rješenja", dodao je Domić.

Direktorica Fonda zdravstvenog osiguranja Aleksandra Tučić istakla je da će redovni sastanci pomoći u radu i efikasnijem rješavanju životnih, finansijskih i zdravstvenih problema građana Distrikta kojih je do sada bilo mnogo.