Градоначелник Домић примио хуманитарце из Њемачке

14.5.2013. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ др Анто Домић угостио је данас у Вијећници представнике њемачке хуманитарне организације Босниенхилфе Нидерајн, која је од 2007. године организовала више хуманитарних акција помоћи најугроженијим грађанима Дистрикта, уз подршку локалне организације Мерхамет.

Image for news

Ова хуманитарна организација је већ шест година, кроз своје пројекте, присутна на просторима БиХ, посебно кроз помоћ дјеци са посебним потребама, али и на иницијативу пензионисаних њемачких официра који су се посебно истакли у допремању више стотина инвалидских колица за наше суграђане којима су та ортопедска помагала неопходна.

У разговору је нарочито истакнут проблем у вези са недостатком финансијских средстава за транспорт роба из Њемачке за Босну и Херцеговину коју су њемачки хуманитарци припремили за социјално најугроженије у Брчком и БиХ.

Градоначелник Домић је уз захвалност овим хуманитарцима на досадашњим активностима у обављању њихове племените мисије исказао интерес за успостављањем чвршће сарадње са овом организацијом, те препознавање њихових проблемa с циљем предузимања заједничких акција у рационалнијем и адекватнoм трошењу средстава која су у буџету  за те сврхе предвиђена.