Gradonačelnik Domić i zamjenik gradonačelnika Kadrić podijelili novogodišnje paketiće mališanima


20.12.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić uručio je danas oko 500 novogodišnjih paketića mališanima koji trenutno borave na Odjeljenju pedijatrije u brčanskoj bolnici, polaznicima Vrtića "Naša djeca" te  najmlađima s posebnim potrebama u Centru za mentalnu zaštitu u Brčko distriktu BiH, dok je zamjenik gradonačelnika Kadrić darovao polaznike vrtića "Evlad" i "Bambi".


Image for news

2013-12-19-Dodjela_paketica-Pedijatrija

Gradonačelnik Domić je prilikom obilaska Odjeljenja za pedijatriju poželio sretne novogodišnje praznike svim mališanima i izrazio zadovoljstvo što ima priliku da barem na ovakav način obraduje najmlađe koji trenutno borave u brčanskoj bolnici.
"Poželjeli smo im brzo ozdravljenje, da budu sretni, veseli, čili, uspješni, da brzo odrastu i postanu jako dobri ljudi", kazao je gradonačelnik Domić u izjavi medijima.

2013-12-19-Dodjela_paketica-Pedijatrija2

"Ovo je dio lijepe tradicije i osjećam se presretno što sam među mališanima i što sam ih obradovao", kazao je zamjenik gradonačelnika Kadrić.

2013-12-19-Dodjela_paketica-Evlad2013-12-19-Dodjela_paketica-Bambi

Polaznici Vrtića "Naša djeca" u naselju "Eš" priredili su, povodom posjete gradonačelnika, prigodan program i uz pjesmu, igru i recitale uputili gradonačelniku najljepše želje za novu godinu.

2013-12-19-Dodjela_paketica-Nasa_djeca2013-12-19-Dodjela_paketica-Nasa_djeca2

Gradonačelnik je uručio paketiće i pet specijalnih paketa sa didaktičkom opremom najmlađim članovima Centra za mentalnu zaštitu Brčko distrikta BiH. Recitala i osmijeha nije nedostajalo ni u ovoj ustanovi, a gradonačelnik je istakao kako su ovi mališani posebni te da će im zbog toga biti uručeni specijalni paketi koji će im služiti tokom cijele godine za svakodnevni rad.

2013-12-19-Dodjela_paketica-CMZ2