Gradonačelnik Domić i predstavnici Skupštine obišli gradilišta u brčanskom naselju "Š"

7.11.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić te predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i Adem Ribić obišli su danas gradilišta u Brčkom gdje je u toku uređenje prostora ispred zgrade Arhiva i Centra za mentalno zdravlje, kao i projekat rekonstrukcije tržnice u „Š“ naselju.

Image for news

„Na ovom mjestu ispred zgrade Arhiva bit će prekrasan park za odmor i šetnju sa fontanom i uređenim parking prostorima", kazao je gradonačelnik Domić, ističući da Brčko zavrjeđuje da ima uređene prostore u strogom centru grada.

2013-11-07-Grad_u_posjeti_gradilistu_naselja_S-2

On je istakao da će se vremenom realizovati još mnogo projekata kako bi Distrikt dobio sve atribute modernog savremenog grada, kao i da očekuje da će u narednih mjesec dana biti završeni svi poslovi kako bi se i ovaj prostor stavio u funkciju građanima.

"Za projekat rekonstrukcije tržnice u „Š“ naselju izdvojeno je oko 230.000 KM, dok je projekat vanjskog uređenja prostora ispred zgrade Arhiva vrijedan 330.000 KM, a bit će izdvojena i dodatna sredstva za uređenje hortikulture i rasvjete", naglasio je dr. Domić.
„Na upite novinara na koji način će funkcionisati ova tržnica, gradonačelnik je pojasnio da će to biti slično otvorenoj tržnici s tim što će Ured za upravljanje javnom imovinom izraditi model zakupa tezgi kako bi ljudi mogli nesmetano izlagati i prodavati robu u skladu sa standardima koji važe za sigurnost hrane“, naglasio je gradonačelnik Domić.

2013-11-07-Grad_u_posjeti_gradilistu_naselja_S-4

2013-11-07-Grad_u_posjeti_gradilistu_naselja_S-3

Predsjednik Skupštine Distrikta Đorđa Kojić objasnio je da je riječ o kapitalnim projektima iz 2013. godine, dodavši da ima određenih zaostataka ali da će se učiniti sve da se u što većoj mjeri realizuje kapitalni budžet do kraja godine.

"Od sljedeće godine bit će još više gradilišta u Brčkom, pogotovo u gradskoj sredini“, dodao je Kojić.