Gradonačelnik Distrikta u posjeti "Vindiji"

13.9.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je, u petak, sa delegacijom u sastavu: zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafa Nuković te ostali saradnici, boravio u službenoj posjeti kompaniji "Vindija" u Varaždinu.

Image for news

 

Tamo je održan radni sastanak sa generalnim direktorom „Vindije“ Dragutinom Drkom i saradnicima o načinima i metodologiji implementiranja ugovora koji su Brčko distrikt BiH i ova kompanija potpisali prije nekoliko godina.

Prema tom ugovoru Distrikt je do sada trebao realizovati određene obaveze.

Gradonačelnik je objasnio da je cilj sastanka bilo međusobno informisanje oko daljih koraka i radnji kada je u pitanju tok zajedničke saradnje.

"Dogovoreno je da i jedna i druga strana imenuju koordinatore koji će međusobno proanalizirati dostignuti stepen realizovanja obaveza i predložiti daljnji plan djelovanja", objašnjava gradonačelnik Domić.

Isto tako, usaglašeno je povremeno održavanje sastanaka na nivou koordinacionih tijela, a po potrebi i sastanci na nivou gradonačelnika Distrikta i direktora „Vindije“.

Gradonačelnik Domić je sa saradnicima obišao peradarsku industriju mesa "Koka" i "Vivis" liniju proizvodnje mliječnih deserta i svježih krem sireva, te samo jedan dio postrojenja i pogone ove kompanije koja zapošljava oko 4.000 radnika.

2013-09-16-Delegacija_Distrikta_u_posjetu_Vindiji-2

Za delegaciju Distrikta priređena je prezentacija dijela proizvoda, a cijeli asortiman čini oko 1.100 različitih proizvoda objedinjenih pod jedinstvenim znakom poznatog "Kvaliteta Vindija".

2013-09-16-Delegacija_Distrikta_u_posjetu_Vindiji-3

Kao firma bogate tradicije sa definisanom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja „Vindija“ danas objedinjuje osam respektabilnih firmi članica: „Vindiju“, proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka; „Koku“, peradarsku industriju mesa; riječki „ViR“, proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke; varaždinsku pekaru „Laticа“; „Vindon“ u Slavonskom Brodu, novoizgrađenu fabriku za proizvodnju i preradu puretine; „Domil“, županjsku mljekaru te novoizgrađenu modernu tvornicu stočne hrane za proizvodnju smjesa i premiksa „Biodar“ - čime je potpuno zaokružen ciklus proizvodnje – kontrolisane kvalitete "od polja do stola".

2013-09-16-Delegacija_Distrikta_u_posjetu_Vindiji-4

2013-09-16-Delegacija_Distrikta_u_posjetu_Vindiji-5

Vodeći hrvatski proizvođač mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, razvio se iz male varaždinske mljekare, osnovane 1959. godine. Od tada je „Vindija“ nastavila postojeću tradiciju proizvodnje sira varaždinskog kraja i osvaja brojna priznanja na međunarodnim sajmovima.

2013-09-16-Delegacija_Distrikta_u_posjetu_Vindiji