Gradonačelnik Anto Domić posjetio povrijeđenog policijskog službenika

26.11.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić sa saradnicima i zamjenikom šefa Policije Distrikta Fahrudinom Selimovićem posjetio je danas u prostorijama Opće bolnice u Brčkom povrijeđenog policijskog službenika Bratislava Đokića.

Image for news

"Došli smo da posjetimo policajca Bratislava Đokića koji je obavljajući svoju dužnost teško nastradao i da se informišemo o njegovom zdravstvenom stanju i toku oporavka. Njegovo liječenje u našoj bolnici će zahtijevati mnogo vremena i strpljenja. Mi kao administracija morat ćemo poraditi na dodatnoj zaštiti policijskih službenika i pronaći načine da ti ljudi budu materijalno zbrinuti u ovakvim ili sličnim situacijama", istakao je gradonačelnik Domić.

On je nakon posjete povrijeđenom Đokiću razgovarao s doktorima koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju.

Policijski službenik Bratislav Đokić zahvalio je gradonačelniku i predstavnicima Policije na posjeti i rekao da se medicinsko osoblje adekvatno brine o njemu i njegovom zdravstvenom stanju.

Zamjenik šefa Policije Brčko distrikta BiH Fahrudin Selimović podsjetio je da je Bratislav Đokić nastradao 16. oktobra kada je na njega, dok je vršio svoje redovne poslove kontrole saobraćaja, vozilom naletio tridesetjednogodišnji muškarac koji se trenutno nalazi u pritvoru u Bijeljini.

"Prema mojim informacijama ovaj tridesetjednogodišnjak će uskoro biti optužen za tri krivična djela i to sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nanošenje teških tjelesnih povreda i falsifikovanje službene isprave. Zahvaljujem gradonačelniku Domiću na ovoj posjeti, a mi iz Policije smo od samog događaja podrška našem kolegi. Vjerujemo da će uskoro biti bolje te da će osobi koja je ovo učinila biti izrečena primjerena kazna", dodao je Selimović.