Gradonačelnik i njegov zamjenik u posjeti lovačkoj kući u Krepšiću i radovima na vodovodnoj i putnoj infrastrukturi

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, zajedno sa svojim zamjenikom dr. Antom Domićem, danas su u pratnji potpredsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ive Filipovića i šefa Odjeljenja za komunalne poslove Majazudina Vehabovića obišli nekoliko nedavno završenih kapitalnih radova u MZ Krepšić 2 kao i okolnih mjesta ove mjesne zajednice.

Image for news

Tom prilikom posjetili su Lovačku kuću „Krepšić“ u MZ Krepšić 2 gdje su nedavno završeni radovi na postavljanju betonskih stubova radi snabdijevanja lovačke kuće električnom energijom.

„Radovi koji su nedavno završeni, poput postavljanja dvadeset betonskih stubova u dužini od 863 metra, predstavljaju investiciju od oko 30 hiljada maraka. Ovim je omogućeno i priključivanje novih objekata na mrežu. Također, na ove stubove dodatno je postavljeno i nekoliko uličnih rasvjeta kako bi se osiguralo sigurno kretanje u ovom dijelu Krepšića“, izjavio je Vehabović.

Slavko Stjepanović, predsjednik Lovačke sekcije „Krepšić“, istakao je zadovoljstvo mještana zbog dobijanja električne energije u lovačkoj kući.

„Konačno smo dočekali trenutak kada lovačka kuća ima struju, i zbog toga smo neizmjerno sretni. Također, prije mjesec dana nasuli smo i put koji je koštao oko 50 hiljada maraka te se zahvaljujemo svima koji su nam u tome pomogli“, rekao je Stjepanović.

Predstavnici vlasti obišli su i radove na putu Krepšić – Vidovice, koji povezuje općinu Orašje i Brčko distrikt BiH, kao i radove na cjevovodu bočnog kraka Plazulje – Gorice.

„U pitanju je transportni cjevovod i bočni krakovi Plazulje – Gorice. Radovi se izvode u dužini od 3.650 metara i ukupna cijena je 430.000 maraka. Trenutno što radimo je glavni transportni cjevovod u dužini 2.800 metara. Cilj je da se bočna naselja ovog područja opskrbe vodom kao i Gorice, Krepšić 1, Krepšić 2 i Vučilovac“, kazao je Savo Radić iz Odjeljenja za komunalne poslove.