Eko etno grupa iz Zagreba u posjeti Brčkom

5.2.2013. Predstavnici HF eko etno grupe iz Zagreba boravili su danas u Brčko distriktu BiH gdje su se sastali s čelnicima Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu i predstavili im modele aktivnosti u vezi s ruralnim i regionalnim razvojem i svim njegovim posebnim oblicima.

Image for news

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Mustafa Nuković istakao je da će ovakav vid saradnje zasigurno pomoći u strategiji razvoja turizma Brčko distrikta BiH.

On je naglasio da je ovaj sastanak zapravo početak zajedničke saradnje te da se očekuju značajni rezultati u narednom periodu.

Predsjednica uprave HF eko etno grupe Dijana Katica je izrazila zadovoljstvo povodom boravka u Distriktu. Naglasila je da kroz strateško djelovanje, edukacije, promocije i direktno pronalaženje tržišta  putem nedavno otvorene turističke agencije Eko Etno Trel imaju namjeru proširiti saradnju i na okolna područja i zemlje. Agencija Eko Etno Trel  na regionalnom nivou osmišljava projekte ruralnog turizma i tradicije i jednu trgovinu autohtonih proizvoda u kojoj su trenutno samo hrvatski proizvodi.

Ovom prilikom dogovoreno je da HF eko etno grupa pošalje svoje prijedloge, nakon što analizira historiju ovog područja i utvrdi šta bi se sve moglo napraviti u pogledu turističke promocije Brčko distrikta BiH.

Predstavnici Distrikta su ovom prilikom pozvani na Međunarodni sajam koji će se održati krajem aprila u Zagrebu, a koji se tradicionalno održava već 10 godina.