Džonatan Mur (Jonathan Moore)u prvoj zvaničnoj posjeti gradonačelniku Distrikta


17.11.2011. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić primio je danas prvi put u zvaničnu posjetu zamjenika šefa Misije Ambasade SAD-a u BiH Džonatana Mura. Na sastanku je bilo riječi o općoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, aktuelnim privrednim i kulturnim dešavanjima u Brčkom koja se tiču Sajma privrede i "Dvadeset osmih susreta pozorišta Brčko Distrikta BiH", kao i o sportskim takmičenjima koja afirmišu Brčko Distrikt BiH.

Image for news
- Mislim da američka administracija bdije nad Brčko Distriktom BiH i da je uvidjela ono što se trenutno radi nakon političke krize. Sada imamo dobru saradnju političkih aktera i čini mi se da to dovodi do nečega što može reprodukovati i određene privredne uspjehe, a vidjet ćemo kako će to funkcionisati u narednom periodu, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Miroslav Gavrić.
Zamjenik šefa Misije Ambasade SAD-a u BiH Džonatan Mur izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posjete i istakao dobru saradnju sa Distriktom i kroz "Američki kutak" koji funkcioniše u prostorijama Gradske biblioteke.
- Govorili smo i o činjenici da supervizija neće trajati zauvijek te da će u skorijoj budućnosti stvari u Brčko Distriktu BiH biti u rukama Brčaka, naglasio je zamjenik šefa Misije Ambasade SAD-a u BiH Džonatan Mur.
Odgovarajući na novinarsko pitanje o trenutnom radu Vlade, koja je u tehničkom mandatu, i mogućem sastavu nove vlade, Džonatan Mur je istakao da ima potpuno povjerenje u gradonačelnika i Skupštinu Brčko Distrikta BiH da će ovo pitanje biti riješeno u bliskoj budućnosti otvorenim putem.