Društvo novinara BiH na sastanku s gradonačelnikom dr. Domićem

25.3.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić priredio je danas u Vijećnici prijem za predstavnike Društva novinara BiH te je razgovarano o mogućnostima intenzivnije saradnje u budućnosti. Sastanku su prisustvovali članovi ovog udruženja Žarko Milenić, Petar Vasić, Said Muminović, Petar Bogutovac i Sead Burić.


Image for news
Ova petočlana komisija, koja je multietničke postave, iznijela je gradonačelniku podatke o članstvu udruženja na području Distrikta, gdje broje 25 članova, kao i probleme s kojima se susreću u svom radu. Također, iskazali su svoje potrebe za pomoć od strane Vlade Distrikta u smislu sponzorstva, za učešće njihovih predstavnika na zajedničkom skupu novinara na Vlašiću, koje će se desiti u maju ove godine. Isto tako, uputili su poziv gradonačelniku na sjednicu upravnog odbora Društva novinara gdje će biti razgovarano o temi novinarstva u aktuelnoj političkoj situaciji.
2013-03-26-Posjeta_novinara-1
Gradonačelnik Domić je izrazio zadovoljstvo povodom današnjeg sastanka s predstavnicima Društva novinara BiH te je iskazao saglasnost u vezi s traženom pomoći u skladu s mogućnostima. On je, također, izrazio mišljenje da bi svi novinari trebali biti u okviru tog društva, gdje bi zajedničkim nastojanjima radili na dobrobit svih, kao i na očuvanju digniteta profesije kojom se bave.
Tokom sastanka razgovarano je o inicijativi ponovnog pokretanja izrade brčanskog glasila "Most" na kojem bi usko sarađivali predstavnici Društva novinara i informativni sektor Vlade Brčko distrikta BiH, koje bi za početak bilo samo u digitalnom obliku.