Donesena naredba o zabrani okupljanja tri ili više lica

22.3.2020. Komandant Kriznog štaba Brčko distrikta BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, na prijedlog Policije Brčko distrikta BiH, na telefonskoj sjednici Kriznog štaba donio je

Image for news

N A R E D B U 

Član 1.

(1) Ovom Naredbom zabranjuje se okupljanje i zajedničko kretanja tri ili više lica na javnim mjestima, i otvorenim i zavorenim javnim površinama.

(2) Izuzetno od stava (1) ovog člana, dozvoljeno je okupljanje i zajedničko kretanje tri ili više lica samo ukoliko je neophodno da lica izvrše službenu dužnost ili bilo koju radnju koju su u skladu sa propisima, obavezni izvršiti, kao i radnju koju izvršavaju sa članovima uže porodice. 

Član 2.

(1) Javno mjesto u smislu ove Naredbe, je ulica, trg, put, izletište, pristanište, čekaonica, ugostiteljsta, trgovinska i zanatska radnja, sredstva i objekti javnog prevoza, sportski stadion, igralište, dvorane i izložbene prostorije, poslovni objekti fizičkih i pravnih lica, vjerski objekti, groblja i mezarja, zemljišta, vanjski dio kuće i stana u stambenim zgradama ukoliko je dostupan vidiku sa javnog mjesta.

(2) Članovi uže porodice u smislu ove Naredbe, smatraju se licima sa kojima žive u zajedničkom domaćinstvu. 

Član 3.

Ova Naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 22.03.2020. godine.