Doktori Pajić i Čandić posjetili Vesnu Zlatović u bečkoj bolnici

30.10.2010. - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić i šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade distrikta, dr. Admir Čandić su tokom radne posjete Općoj bolnici u Beču, Austrija, obišli i mladu Brčanku Vesnu Zlatović, koja se na Odjeljenju intenzivne njege ove bolnice oporavlja nakon uspješne operacije presađivanja koštane srži. Vesna se odlično osjeća i nada brzom i uspješnom oporavku, rekao je dr. Pajić po povratku iz Beča.

Image for news

Ona se zahvalila gradonačelniku Pajiću na posjeti, ukazanoj pažnji i pomoći te izrazila zahvalnost i svim građanima Brčkog koji su svojom humanošću doprinijeli da se izbori sa teškom bolešću koja ju je ophrvala i uputi na operaciju i liječenje u ovu renomiranu zdravstvenu ustanovu.

Inače, organizovano je niz hunanitarnih akcija i koncerata, na kojima su prikupljana sredstva potrebna za liječenje ove dvadesetjednogodišnje studentkinje oboljele od leukemije, ne samo u Brčkom, već i širom Bosne i Hercegovine i dijaspore na koje su se masovno odazvali ljudi dobre volje.