Dogovorena saradnja sa Evropskim pokretom BiH

11.6.2012. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić i predstavnici Odsjeka za evropske integracije Vlade Brčko distrikta BiH sastali su se danas u Gradskoj vijećnici sa predsjednikom Evropskog pokreta u BiH Predragom Praštalom.

Image for news

Predsjednik Evropskog pokreta upoznao je gradonačelnika s dosadašnjim radom ove nevladine organizacije koja, kako je istakao, ima za cilj da u proces evropskih integracija uključi što veći broj naprednih i progresivnih lokalnih zajednica.

Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji koja će se formalizovati potpisivanjem memoranduma.

Gradonačelnik Miroslav Gavrić istakao je da je Brčko distrikt BiH otvoren za saradnju, posebno u procesu evropskih integracija u kojima veoma važnu ulogu imaju lokalne zajednice.  Gradonačelnik je dodao da je veoma značajna pomoć i podrška lokalnim vlastima u promociji evropskih vrijednosti, ali i pri kandidovanju projekata i realizaciji aktivnosti na putu ka Evropskoj uniji.

Evropski pokret u BiH ima preko 60 kolektivnih i 100 individualnih članova iz više od 30 gradova Bosne i Hercegovine i Evrope, a sarađuje na partnerskoj osnovi sa nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i sa Frankfurtom na Majni iz Njemačke.