Dodijeljene zlatne i srebrne plakete Vidovdanske trke

11.6.2012. Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević dodijelio je, u ime Organizacionog odbora, zlatne plakete za poseban doprinos organizaciji trke gradonačelniku Brčko distrikta BiH dr. sci. Miroslavu Gavriću, predsjedniku SPKD "Prosvjeta" Branislavu Ribaru i poslaniku u Skupštini Brčko distrikta BiH Ratku Stjepanoviću. Srebrene plakete uručene su predstavnicima Policije i JP "Komunalno Brčko" Brčko distrikta BiH.

Image for news

Gradonačelnik Miroslav Gavrić izrazio je zadovoljstvo što će Brčko distrikt BiH po šesnaesti put biti centar atletike i okupiti takmičare iz cijelog svijeta.

"Ovo priznanje ne shvatam lično, nego kao priznanje gradu i njegovim stanovnicima kao i svima onima koji učestvuju u organizaciji i realizaciji trke. Uprkos brojnim teškoćama koje su pratile organizaciju Vidovdanske trke proteklih godina smatram da smo pokazali da podržavamo mladost i sportski duh", istakao je gradonačelnik Gavrić.

Vidovdanska trka će biti održana 23. juna 2012. godine u organizaciji Atletskog kluba "Brčko", a generalni pokrovitelj je Vlada Republike Srpske.

Direktor trke Borislav Đurđević zahvalio se svim dobitnicima plaketa na značajnoj podršci koju su pružili realizaciji ovog projekta i istakao da je takav doprinos neophodan i u narednim godinama jer je Vidovdanska trka sportsko takmičenje na koje svi treba da budemo ponosni.

"Ove godine ćemo imati najbolju trku u Evropi, a svrstat će se među tri najveće u svijetu. Naš cilj je ulazak u zlatnu ligu sljedeće godine", rekao je Đurđević.

On je dodao da je za proteklih petnaest godina u Vidovdanskoj trci učestvovalo oko 53.000 takmičara i najavio da su i ove godine planirane trke u kategorijama cicibani na 100 metara, pioniri na 200 i 400 metara, trka invalidnih lica te juniora, seniora i veterana na 10 kilometara.