Dodijeljene diplome najuspješnijim osnovcima

12.6.2012. U okviru treće Smotre pobjednika učenika osnovnih škola šef Odjeljenja za obrazovanje  Vlade Brčko distrikta BiH Esed Kadrić dodijelio je diplome učenicima i nastavnicima koji su ostvarili najbolje rezultate na ovogodišnjim lokalnim takmičenjima iz oblasti nauke, sporta i tehničke kulture. Kadrić je čestitao nagrađenima na uspjesima koji su, kako je istakao, najbolji pokazatelj kvaliteta rada nastavnika te znanja i talenta osnovaca.

Image for news

Šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić naglasila je da je ovaj događaj kruna rada tokom cijele školske godine i istakla da resorno odjeljenje ulaže napore kako bi talentovana djeca pokazala svoje kvalitete i van područja Distrikta.

Ona je dodala je zadovoljstvo družiti se sa najboljima među 6.500 đaka koji pohađaju osnovne škole u Distriktu, a u kojima je zaposleno oko 600 nastavnika.

2012-06-12-Dodjeljene_diplome_osnovcima

Organizator ovogodišnje smotre je Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, a nosilac aktivnosti je Peta osnovna škola čiji su učenici priredili prigodan zabavni program.