Дочек ултрамаратонаца Вуковар–Сребреница 2013. у Брчком

7.7.2013. Замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић дочекао  је данас на Савском мосту граничног прелаза Гуња, учеснике II ултрамаратона Вуковар–Сребреница уприличеног поводом обиљежавања осамнаесте годишњице страдања сребреничана.

Image for news

2013-07-07-Docek_ultramaratonaca-1

Замјеник градоначелника Кадрић је, пожељевши им добродошлицу, исказао огромно  задовољство због прилике да угости људе који оваквим својим чином показују да постоје истинске, цивилизацијске вриједности у људима јер сваки је човјек достојан слободе и живота без обзира којем поријеклу припадао.

2013-07-07-Docek_ultramaratonaca-2

„На симболичан начин су овај догађај приредили људи из Европске уније, а то је показатељ да више нису она времена када се догодио геноцид у Сребреници“, додао је Кадрић.

2013-07-07-Docek_ultramaratonaca-3

Намјера  је организатора овог ултрамаратона одати почаст жртвама Вуковара и Сребренице.  Ова манифестација је у организацији Савјета бошњачке националне мањине града Загреба, а учествовала су и четири хрватска борца: Младен Ходак, Душко Штрбац из Загреба, Елвир Ракиповић из Осијека и Мисад Велаџић из Дарувара. Маратонци ће у пет етапа прећи 227 км између Вуковара и Сребренице, док им је у Брчком након, овога дочека, приређена окрепа и ноћење.

2013-07-07-Docek_ultramaratonaca-5

Видно задовољство због пријема у Брчком као и тога да је све протекло у најбољем реду  исказао је Кемал Буквић, предсједник Савјета бошњачке националне мањине града Загреба јер се, према његовим ријечима, годинама трагало за „карактерном екипом која ће моћи издржати дионицу Овчара – Поточари – Сребреница“, у чему по други пут успијевају.