"Deseti jubilarni međunarodni sajam privrede" u Brčkom od 16. do 20. novembra


18. 10. 2011. U organizaciji Privredne komore Brčko Distrikta BiH uz podršku Vlade Brčko Distrikta, od 16. do 20. novembra, biće održan "Deseti jubilarni međunarodni sajam privrede", na kojem će se predstaviti oko 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju. Sajam će ove godine biti održan u zatvorenom prostoru u prostorijama firme "Masterwood Simić" na površini od oko 1.700 metara kvadratnih.

Image for news
Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH, dr. Miroslav Gavrić na press konferenciji istakao je da Vlada Brčko Distrikta podržava sve aktivnosti koje stvaraju dobrо poslovnо okruženje u Distriktu. Dr. Gavrić je dodao da je Brčko Distrikt BiH početkom prošlog vijeka bio veliki sajamski grad te da takvu tradiciju treba njegovati i danas uz raspoložive ljudske i finansijske resurse. Vlada Brčko Distrikta BiH izdvojila je iz Budžeta Brčko Distrikta BiH za 2011. godinu 60.000 maraka za organizaciju ovogodišnjeg sajma, a potrebe za ovim značajnim projektom prepoznali su svi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Distrikta, istakao je gradonačelnik Gavrić.
Predsjednik Privredne komore Brčko Distrikta BiH Radoslav Subotić istakao je da će ovogodišnji "Deseti jubilarni međunarodni sajam privrede" biti održan u zatvorenom prostoru jer je na taj način u odnosu na prošlu godinu došlo do određenih finansijskih ušteda. On je naglasio da će parking prostor i ulaz za sve posjetioce biti besplatan te da će se na sajmu predstaviti proizvodne firme od kojih će njih nekoliko biti veliki renomirani proizvođači.
Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko Distrikta BiH Pero Gudeljević, naglasio je da će se zalagati da se iz budžeta Brčko Distrikta BiH izdvoji dio sredstva za odlazak brčanskih privrednika na sajmove u okruženju kako bi na taj način privrednici iz tih gradova bili podstaknuti za dolazak u Brčko.