Delegacija Distrikta na sajmu "EXPO REAL 2012" u Minhenu

10.10.2012. U organizaciji državne Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) delegacija Bosne i Hercegovine od 8. do 10. oktobra 2012. godine boravi u Minhenu na najznačajnijem investicionom sajmu u Evropi "EXPO REAL 2012".

Image for news

Paviljon Bosne i Hercegovine nalazi se u A1 dvorani, štand broj 513, a svi potencijalni strani ulagači i posjetioci će imati priliku susresti se sa predstavnicima Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Vlade Brčko distrikta BiH.

U sklopu delegacije Brčko distrikta BiH na sajmu učestvuju gradonačelnik dr. sci. Miroslav Gavrić i šef Pododjeljenja za privredni razvoj Amra Abadžić koji će predstaviti odabrane investicione projekte. Oni će, kao i ostatak delegacije BiH, biti na raspolaganju svim potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima za bilo kakvu informaciju o pokretanju i provođenju poslovnih projekata u Bosni i Hercegovini odnosno Brčko distriktu BiH.

EXPO REAL, Međunarodni sajam za komercijalne nekretnine i ulaganja, najveći je i najvažniji događaj za poslovne sastanke u Evropi, a fokusira se na umrežavanje, tržišne orijentacije i vrijedne poslovne kontakte.

BiH delegacija će danas predstaviti prednosti ulaganja u BiH na investicionom forumu posvećenom Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da će ovogodišnja manifestacija okupiti više od 1.610 izlagača, uključujući menadžere, investitore i finansijere, savjetnike i agente, arhitekte i planere kao i predstavnike iz ekonomskih regija i gradova.