Danas povratak u školu

3.9.2012. Nakon skoro dva i po mjeseca raspusta, oko 10.000 učenika u Brčkom danas se vraća u školske klupe. Povodom početka školske godine šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Esed Kadrić sa saradnicima posjetio je Petu osnovnu školu gdje je pozdravio prvačiće kojih, kako je istakao, u Brčkom ima 639.

Image for news

Kadrić je naveo da je resorno Odjeljenje izvršilo sve pripreme kako bi nastavni proces počeo neometano kada je riječ o prevozu učenika i snabdijevanju udžbenicima, a u toku su pripreme za zagrijavanje škola za predstojeću sezonu grijanja. Kadrić je poželio svim učenicima i nastavnicima sretan prvi radni dan, a ispred Pete osnovne škole je simbolično, uz pomoć učenika, zasadio drvo koje će, kako je rekao, kao i prvačići u narednim godinama rasti i razvijati se.

Prvi_dan_skole-2

Šef Odjeljenja za obrazovanje Esed Kadrić posjetio je područnu školu na Klancu i JU Poljoprivrednu i medicinsku školu gdje su u toku građevinski radovi.

Prvi_dan_skole-3

"Opremili smo četiri fiskulturne sale u područnim osnovnim školama na Klancu, u Grbavici i Grčici te u JU Poljoprivrednoj i medicinskoj školi. Na Petoj osnovnoj školi zamijenili smo fasadu i stolariju u šta je uloženo oko 100.000 KM", zaključio je Kadrić. On je dodao da je, kada je riječ o nastavnom kadru, u toku nekoliko konkursa za prijem na radna mjesta u prosvjeti i istakao da će u nastavni proces biti uključeni i pripravnici.