Članovi Vlade obišli brčanske bazene


6.7.2012. Nekoliko članova Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom dr. sci. Miroslavom Gavrićem te predstavnici Inspektorata Brčko distrikta BiH i Ureda za upravljanje javnom imovinom, obišli su danas Gradske bazene, koji ove godine još uvijek nisu otvoreni.



Image for news
Andrea Kovačević, v. d. šefa Ureda za upravljanje javnom imovinom, rekla je da je licitacija za izdavanje u zakup Gradskih bazena započeta u martu mjesecu sa dva objavljena konkursa na kojima se nije javio nijedan ponuđač.
"Ured za upravljanje javnom imovinom ponovo je raspisao konkurs po povoljnijim uslovima u skladu sa Zakonom o javnoj imovini, a ti uslovi podrazumijevaju 10.000 KM ulaganja na ime zakupa za ljetnu sezonu", istakla je Andrea Kovačević.
Po ranije objavljenom prvom i ponovljenom javnom konkursu mjesečna cijena zakupa za Gradske bazene, koju je odredila komisija, bila je 6.500 KM.
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić istakao je da je trenutno stanje brčanskih bazena primjer kako funkcioniše koncentraciona vlast u Brčko distriktu BiH kao i sistema funkcionisanja Ureda za upravljanje javnom imovinom.

2012-07-05-Gradski_bazen

"Ono što Vlada želi je da se uvjeri u sve manjkavosti ovako postavljenog sistema resornog ureda koji ne može udovoljiti potrebama građana, a to je nešto o čemu nove vlasti u Brčko distriktu BiH trebaju ozbiljno razmišljati. Ovakav sistem ne funkcioniše otkako je postavljen i čini se da se tek u ovoj godini vide rezultati", zaključio je gradonačelnik Gavrić.