Članovi klubova borilačkih vještina iz Brčkog posjetili gradonačelnika


17. 10. 2011. Članovi Karate kluba "Brčko", Kluba borilačkih sportova "Lokomotiva" i Džudo kluba "Centurion" posjetili su danas gradonačelnika Brčko Distrikta BiH, dr. Miroslava Gavrića povodom nedavnih zapaženih uspjeha koje su ostvarili kao članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u borilačkim vještinama koje je održano u Splitu krajem avgusta ove godine.

Image for news
Gradonačelnik Gavrić je naglasio da podržava trud i upornost mladih sportista jer svjetski uspjesi treba da posluže kao primjer svim mladim ljudima u Distriktu. Trener Džudo kluba "Centurion" Dragan Jelisić upoznao je gradonačelnika sa problemima koji se tiču nabavke opreme i uslova u kojima treniraju članovi navedenih klubova. Dr. Gavrić je istakao da bi ovi problemi mogli biti riješeni prilikom kreiranja budžeta Brčko Distrikta BiH za narednu godinu da bi mladi sportisti mogli reprezentativno predstavljati Brčko Distrikt BiH. Gradonačelnik je podržao inicijativu za formiranje saveza borilačkih sportova u Brčko Distriktu BiH. U razgovoru sa gradonačelnikom mladi član Kluba borilačkih sportova "Lokomotiva" Redžep Brkić istakao je da je u veoma jakoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u borilačkim vještinama u Splitu osvojio drugo mjesto.

2011-10-17-posjeta_karatista1

Vlasnica zlatne medalje sa istog prvenstva Svetlana Jovičević iz Karate kluba "Brčko" zahvalila se gradonačelniku na prijemu i naglasila da su već u toku pripreme za nove uspjehe. Svjetski prvak u karateu u kategoriji juniori Elvedin Ibrić istakao je da očekuje pomoć i podršku jer je, kako je naveo, mnogo talentirane djece kojoj bi dodatni podstrek bio od velikog značaja.