Čestitka dogradonačelnika i glavnog koordinatora Vlade prigodom Dana državnosti BiH

24.11.2020. Poštovani građani Brčko distrikta BiH!
Sad već poprilično davnog, 25. studenog 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), na kojem su položeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine i donesena odluka naroda BiH da njihova zemlja „koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska bude zajednica u kojoj će biti osigurana ravnopravnost svih Srba, Hrvata i Muslimana“.

Image for news

Zato je nemjerljiv značaj tog povijesnog datuma kako za državu Bosnu i Hercegovinu tako i za njene građane. Bosna i Hercegovina očuvala je svoju multietničnost i baštinu utemeljenu na suživotu svih naroda koji u njoj žive.

Još jednom podsjećamo da je 25. studenog – Dan državnosti BiH potvrdio identitet i državnost Bosne i Hercegovine, označio obnovu tisućljetne povijesne državne tradicije naše domovine te očuvao njen identitet i učvrstio državno-pravni suverenitet.

Upućujemo vam, poštovani građani Brčko distrikta BiH, najsrdačniju čestitku prigodom ovoga velikog praznika naše domovine. Istodobno smo puni nade da će odluke ZAVNOBiH-a ostati trajni pečat državnosti naše zemlje.

 

Glavni koordinator Vlade                                         Dogradonačelnik

     Sead Šadić                                                         dr. Anto Domić