Čestitka povodom 1. maja – Praznika rada

29. 4.2022. Svim građanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine čestitamo Prvi maj – Međunarodni praznik rada, podsjećajući vas na važnu simboliku koju nosi ovaj datum: Borbu za radnička prava i izraz radničke solidarnosti.

Image for news

Svjesni smo da veliki broj građana u današnjici ne može da ostvari jedno od svojih najvažnijih prava, a to je pravo na rad i zbog toga nas ovaj datum podstiče i opominje da ulažemo najviše napore u svrhu mijenjanja takvog stanja.

Znamo da je socijalni dijalog ključ kojim možemo ostvariti nastojanja da omogućimo radnicima upražnjavanje svojih prava koja su im garantovana najvišim državnim i međunarodnim aktima. Zajedničkim i konstantnim dijalogom sa sindikatima želimo osnažiti radnička prava i time pridonijeti sveukupnom zadovoljstvu građana u Brčko distriktu BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH opredijeljena je da razvija pozitivan poslovni ambijent na području Distrikta podržavanjem poslovnih inicijativa, dodjelom podsticaja te pružanjem podrške mladima u zapošljavanju kroz različite programe, kako bi naša lokalna zajednica bila primjer uspješnosti i kvalitetnog života svih građana.

Uz iskrene čestitke, svim građanima Distrikta želimo da u dobrom raspoloženju provedu predstojeći Praznik rada.

 

           

 

     Zamjenik gradonačelnika                                                     Gradonačelnik

         dr. Anto Domić                                                                     Esed Kadrić