Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i dogradonačelnika dr. Ante Domića

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Povodom obilježavanja 23. obljetnice uspostavljanja Brčko distrikta BiH upućujemo vam najiskrenije čestitke. Istovremeno, svim damama Brčko distrikta BiH čestitamo Međunarodni Dan žena.

Image for news

 Obilježavajući obljetnicu formiranja ove specifične jedinice lokalne samouprave koja je na današnji dan prije 23 godine proglašena Konačnom arbitražnom odlukom, podsjećamo se tih dana koji su svima donijeli jednu veliku nepoznanicu.

     Od tog 8. ožujka 2000. godine do danas postali smo prepoznatljiva sredina po mnogo čemu i to ne samo u BiH, već i u regiji. U proteklom razdoblju pokazali smo naš puni multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni kapacitet.

   Pored toga, imamo institucije koje su nezavisne i samostalne i koje kroz izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast pokazuju punu odgovornost prema građanima koja se ogleda kroz realizirane projekte na dobrobit svih stanovnika Brčko distrikta BiH

   S obzirom na dosadašnja zalaganja, vjerujemo da će nam veliki izazovi koji su pred nama biti nova motivacija i da ćemo zajedničkim naporima i dalje biti primjer uspješne lokalne zajednice.

     Imamo snage i potencijala naći odgovore koje od nas zahtijeva sadašnji trenutak, da radom, znanjem i zajedničkim djelovanjem, u demokratskom i tolerantnom okruženju ostvarimo i one najzahtjevnije ciljeve.

     Svim Brčankama i Brčacima čestitamo 8. ožujka – Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uz želje da i u budućnosti ostanemo primjer međusobnog uvažavanja i tolerancije u Bosni i Hercegovini.

 

Dogradonačelnik                                                                 Gradonačelnik

dr. Anto Domić                                                                     Esed Kadrić