Čelnici Vlade i Skupštine obišli gradilište škole na Ilićki

31.10.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, te predsjednik i potpredsjednik Skupštine Distrikta Đorđa Kojić i Adem Ribić obišli su danas gradilište u brčanskoj mjesnoj zajednici Ilićka gdje je u izgradnji novi školski objekat za preko 400 učenika koji će imati priliku da u ovoj školi pohađaju nastavu od prvog do devetog razreda.

Image for news

 

Gradonačelnik Domić istakao je kao jedan od prioriteta brčanske Vlade i razvoj obrazovanja u okviru čega je veoma bitno da se školski objekat nalazi blizu mjesta stanovanja.

"Radi se o izgradnji objekta sa desetak učionica i sportskom salom koji će biti područna škola Prve osnovne škole u Brčko distriktu BiH. Primjenjuju se svi adekvatni uslovi propisanih standarda kako bi na zadovoljstvo stanovnika koji gravitiraju na ovom prostoru ova škola uskoro bila u funkciji korištenja za obrazovne procese. Ugovorit ćemo još neke radove koje je neophodno završiti kako bi djeca, što prije, ušla u školski objekat", rekao je gradonačelnik Domić.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti su, izražavajući zadovoljstvo dosadašnjim radovima, naglasili da bi školski objekat trebao biti u funkciji do marta naredne godine.

2013-10-31-Skola_na-Ilicki-2

Predsjednik Skupštine distrikta BiH Đorđa Kojić istakao je da vrijednost radova iznosi više od 1,5 miliona maraka, a iz budžeta Distrikta, kako je rekao, bit će osigurano dodatnih 570.000 konvertibilnih maraka za vanjske uređenje školskog objekta.

2013-10-31-Skola_na-Ilicki-3

Veliki značaj izgradnje novog školskog objekta te spoznajom da će oko 400 djece, koji žive u ovoj mjesnoj zajednici, ubrzo moći pohađati školu koja je u blizini njihovih kuća, istakao je i predsjednik Mjesne zajednice „Ilićka“ Ognjen Crnogorac.