Čari zime: Na Trgu mladih svečano počela klizališna sezona

8.12.2021. U okviru manifestacije „Čari zime u Brčkom” danas je svečano počela klizališna sezona na Trgu mladih u Brčkom koja će trajati do kraja januara 2022. godine.

Image for news

Ovu ceremoniju dodatno je uljepšao i klizački klub „Ice Group” iz Sarajeva koji je prošle godine osvojio četiri medalje na regionalnim takmičenjima što ih čini najbolje plasiranim klubom umjetničkog klizanja u BiH. Nastupila je najmlađa takmičarka Ada Korić sa svojim Waltz of Roses programom, Liv Candler (novopridružena članica iz Omaha, Amerike) sa svojim Ay Ilorona programom i Lea Salihagić sa Mas Que Nada programom.

Klizalište će biti otvoreno svakim danom od 10.00 do 21.00 sat, a cijena ulaznice iznosit će jednu konvertibilnu marku. Ponedjeljkom i petkom besplatno klizanje će biti za sve učenike osnovnih škola s područja Brčko distrikta BiH u periodu od 14.00 do 15.00 sati.

Svečanom puštanju u rad klizališta prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.

Manifestacija „Čari zime” ponudit će i turističku ponudu tokom zimskog perioda i mogućnost lokalnim proizvođačima da promovišu svoje proizvode. Također, na Trgu mladih 31. 12. održat će se i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić uz vatromet koji će se prirediti tačno u ponoć.

Svi zainteresovani za učešće u manifestaciji „Čari zime u Brčko distriktu BiH” mogu da se prijave putem novootvorene web stranice ove manifestacije ili formulara dostupnog i na stranici društvene mreže Facebook putem linka: Čari zime - prijavni obrazac / Чари зиме - пријавни образац (google.com).