Gradonačelnik putnicima i posadi putničkog broda „Victor Hugo” poželio dobrodošlicu u Brčko

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić poželio je danas dobrodošlicu putnicima i posadi putničkog broda „Victor Hugo” koji od 2008. godine redovno plovi rijekom Savom i pristaje u Brčko.

Image for news

Brod je danas u popodnevnim satima stigao sa 25 članova posade i 72 putnika iz Francuske, Belgije, Austrije, Švicarske i Južne Afrike.

Gradonačelnik je istakao da je Brčko distrikt BiH multietničko mjesto koje vrijedi posjetiti te je poželio svim putnicima ugodan boravak u ovom gradu pored Save.

„Brčko distrikt BiH otvara svoja vrata svima koji žele istražiti i upoznati različite kulture i ljepote koje naš grad nudi. Razvoj turizma i kulture ključan je za našu zajednicu jer nam omogućava da dijelimo naše bogatstvo s drugima i stvaramo međunarodne veze i prijateljstva. Nadam se da će naši gosti svoje pozitivne utiske podijeliti sa svima koji planiraju posjetiti naš grad”, kazao je gradonačelnik.


Gradonačelnik je iskoristio priliku i putnike sproveo kroz Vijećnicu i upoznao ih o sadržaju koji nudi ovaj značajan objekat.

U večernjim satima na brodu je organizovan i kulturno-umjetnički program u organizaciji Turističke organizacije Brčko distrikta BiH.

Svoje nizvodno putovanje brod nastavlja sutra u ranim jutarnjim satima.